Ät det du mår bra av, inte efter någon regelbok :)
Jag utesluter vitt bröd, potatismos, söta pannkakor, jasminris, vit pajdeg mm på grund av min diabetes. Men får jag ett starkt sug efter något speciellt, tex sötade frosties, vitt bröd eller vad som helst med snabba kolhydrater äter jag det. Men oftast får jag inte så pass stort sug efter sånt så det ska väga tyngre än att ha högt blodsocker.
Stiger mitt blodsocker snabbt efter måltiderna blir jag bara extremt seg och trött istället för att få ny energi i kroppen. Och det är en så äcklig känsla att ligga högt i blodsockret så det är det som får mig att avstå viss mat. Och håller jag balansen i ordning även om det är direkt efter måltid, mår jag så mycket bättre på alla plan!
Men jag går inte till överdrift, jag äter vanlig pasta (hinner inte få en topp av det), basmatiris och potatis. Jag äter dock i princip alltid fullkornsbröd, för det vita glutenfria är som en sockerbomb för mitt bs.
Men alla kan testa sig fram vad som passar för en själv, för alla reagerar olika på samma livsmedel. Men bara för att vi är diabetiker måste vi ju inte äta fullkorn på alla kolhydrater, maten ska ju vara aptitlig också ;)