giselasdiabetes.blogg.se

Detta är en blogg som visar en ärlig bild av hur det är att leva med diabetes.

Nålar, kanyler eller vad vi kallar det

Publicerad 2012-10-03 11:30:49 i Allmänt

Vad gör ni med era vassa saker? Som diabetiker får man ju ganska mycket nålar som ska slängas. Allra helst nu när jag tar pennor och byter nål inför varje spruta. Det blir en väldans massa kanyler.
 
Jag har aldrig riktigt tänkt så mycket på det här med att slänga dom i soporna! När jag hade pump fanns det ett skyddshölje över nålen så jag slängde dom i soptunnan direkt. Men nu är jag mer noggrann, kanske för att det blir en 5-7 st nålar per dag.
 
Det här blev min lösning:
 
Sen ska jag tejpa ihop såklart! Haha, men det här betyder att det snart är dags att äta upp ett nytt Pringles-rör ;)

Kommentarer

Postat av: Sandra

Publicerad 2012-10-03 12:06:43

Aaah! ;) Bra ursäkt för en diabetiker att äta chips!! Jag har fastnat för pringles nu den senaste tiden... Dels för att alla chipsen är lika stora, dels för att de är lätta och man får många för lite kolhydrater, och dels för att det ju inte är alltför mycket i ett rör, så man behöver inte oroa sig för att äta i onödan ;)

Svar: Haha ja suverän ursäkt! ;) Men jag gillar dom också och de funkar ju faktiskt riktigt okej med blodsockret när man äter dom! :)
Gisela

Postat av: Nina

Publicerad 2012-10-03 12:37:57

Jag samlade mina nålar i stora läskflaskor som jag sedan förde till apoteket.

Svar: Ja men det var ju ett väldigt bra tips! Tack, tror jag kommer göra så i fortsättningen, då är det ju bara att skruva på korken när den är full :) ett plus i kanten är att det ligger ett apotek i mitt våningshus, så jag borde ju lämna in dom där :)
Gisela

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gisela

Jag är 24 år och har haft diabetes typ 1 i 17 år. Här kommer jag att skriva mest om diabetes, för att det är den kunskapen jag vill sprida, kunskap om hur denna sjukdom påverkar livet och hur det är att leva med denna kroniska sjukdom. Ställ gärna frågor eller lämna en kommentar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela