giselasdiabetes.blogg.se

Detta är en blogg som visar en ärlig bild av hur det är att leva med diabetes.

Sjukis

Publicerad 2012-10-31 11:29:00 i Diabetes typ 1

Förkylningen är ett faktum! :/ Är helt sänkt och har ont i ansiktet och näsan. detta trots att det inte är en dunderförkylning utan en liten vanlig bara. Jaja, ska iväg och jobba om ett tag och hoppas på att jag vaknar till liv där, det brukar jag göra.
 
En helt annan sak, imorse hade jag svältketoner och det hel del. Tog en urinsticka som blev ganska mellanrosa. Kände en svag illamåendekänsla, men detta ska tydligen inte vara farligt om blodsockret ligger bra. BS låg bra på 7,2 mmol/l. Men den dova illamåendekänslan gick över direkt efter frukosten! :) Detta händer när kroppen svälter och förbränner av sina reservförråd (typ fettet), vilket den oftast gör precis innan frukost, hos alla människor egentligen! Men keotner samtidigt som högt blodsocker är farligt för oss diabetiker, men det är en helt annan sak (beror på insulinbrist!).
 
Nu ska jag mysa i soffan med raggsockor, filt och kaffe för att få upp värmen och lindra förkylningen fram tills jag ska åka till jobbet! :)
 

Diabetikerns vardag..

Publicerad 2012-10-30 14:19:00 i Allmänt

- Hur ligger blodsockret nu?
- När åt jag senast?
- Vad ska jag äta nu?
- Vad ska jag göra efter maten?
- Hur mycket insulin tog jag till detta förra gången?
- Hur mycket ska jag äta?
- Hur mycket kolhydrater innehåller det här?
- Ska jag ta vanlig bolus eller förlängd/dubbel?
- Innehåller maten mycket fett eller fibrer?
- Vilken basaldos ska jag ha nu?
- Ska jag äta något innan jag tar min promenad?
- Har jag med mig alla saker?
- Är jag törstig för att jag har högt blodsocker eller bara för att jag är törstig?
- Känner jag av något symtom nu?
- Jag har högt/lågt blodsocker, varför har jag det?
- Vart är mitt druvsocker?
- Har jag med mig nåt sött?
- Har jag blodsockermätaren nära till hands?
 
 
Alla dessa tankar snurrar i huvudet konstant. Men jag är van, jag antar att vi alla är vana som har diabetes. Vi är uppväxta med alla dessa tankar att ha i beaktning.
 
Men ibland slår det mig riktigt mycket hur absurt det faktisk är, hur mycket vi ständigt ska ha koll på. Som bara går per automatik, som inte "vanliga" människor behöver tänka på.
 
Ibland blir jag såklart deppig över hur mycket hjärnan MÅSTE gå på högvarv. Och hur jag vid varje högt blodsocker får kämpa för att inte bli nedstämd och uppstressad, för att det då stiger ännu mer. Hur ofta man känner sig besviken på sig själv för att man har "misslyckats" med blodsockervärdena. Och inte tala om hur ofta man rannsakar sig själv över varför blodsockret inte är bra.
 
Och alla tankar som snurrar om framtida följdsjukdomar. När ska den första dyka upp? Stressen över höga blodsockervärden med tanke på följdsjukdomar. Tankar kring hur gammal jag kommer att bli? Kommer jag att få behålla mina båda ben, min syn m.m.
 
Samtidigt ger jag mig själv beröm då jag lyckas, då mina värden ligger bra. Då kommer hoppet åter om att det här nog ska gå bra för mig. Följdsjukodomar, vad är det?
 
Det är en sån berg- och dalbana med tankarna och humöret kan gå få deprimerat till glatt och tvärtom flera gånger under dagen eller från dag till dag.
 
 
Diabetes är något som ständigt måste följas upp och hållas koll på. Det är inte så simpelt som att bara ta några sprutor, utan det är ett heltidsjobb.
 
Insulin är ett hormon som av kroppen i vanliga fall styrs finstilt med insulinprodutkion och glukosutsöndring samt återkopplas konstant då kroppen läser av nivåerna av insulin i blodet, men hela denna process sköter vi manuellt utifrån med insulininjektioner, blodsockermätning och mat/socker. Kanske det säger lite om hur mycket finjustering och eftertanke denna sjukdom innebär hela dagen lång. 
 
 

Vi kan göra allt som alla andra kan

Publicerad 2012-10-30 12:05:00 i

Igår var jag hos familjen och jag och Becca lagade mat till mamma och pappa. Vi gjorde toast skagen till förrätt och kycklingsallad till huvudrätt (utan pasta). Jag tog en fullkorns-toast och den krävde inte mycket insulin! Det var ju såklart minimalt med kolhydrater i denna måltid så jag kunde med gott samvete och gott blodsocker unna mig daimglass till efterrätt! :)
 
Vill man synda är det ett bra tips att äta en kolhydratssnål middag/lunch innan, har jag märkt! :)
 

Pump it up

Publicerad 2012-10-30 11:03:00 i Allmänt

Har en lugn morgon med sen frukost framför TV:n och tända ljus. En ledig dag :) Idag ska jag fixa lite ärenden, men det regnar ute så jag är egentligen inte allt för sugen på att lämna lägenheten! :/
 
Morgonens positiva pumpande: Gjorde iordning min frukost och tog insulin innan, men när jag ätit upp ville jag ha en till macka! Luugnt, bara att klicka lite på pumpen och ta en till ;) Behändigt!
Nu ska jag kolla på Solsidan, dricka en till kopp kaffe och sen hoppa in i duschen för att starta dagen! :)

3,6 mmol/l

Publicerad 2012-10-30 01:17:56 i

Bara att knapra druvsocker. Lyckligtvis har man en pojkvän som numera är invand med allt som hör diabeteslivet till.

Godnatt på er!

När vardagens real life blir påtagligt

Publicerad 2012-10-30 01:09:00 i

Känslan när man precis ska sova men man känner sig låg och pojkvännen precis har somnat bredvid. Och min säng står mot väggen och jag sover innerst. Och därför måste väcka Mathias för att klättra över honom och tända lampan för att sen pyssla fram ett blodsocker. För att sen antingen be honom lägga tillbaka mätaren och släcka lampan om blodsockret var bra. Eller klättra över honom igen för att gå upp och äta något fast jag inte alls är hungrig nu, om bs är lågt. Och kanske blir pigg istället för trött efter att ha ätit.

Allt detta när jag BARA vill sova just exakt nu......

Precist

Publicerad 2012-10-29 13:53:00 i

Tog ett blodsocker på vår megastora mätare på jobbet för att se om det skiljde sig! Den mätaren tar 20 sekunder innan man får se blodsockret och min egna tar 3 sekunder.

Stor mätare: 7,2 mmol/l
Min mätare: 6,4 mmol/l

Lite läskigt att det ändå skiljde ganska mycket (tog på samma finger på samma stick). Men vad hade man förväntat sig? :)

Frost

Publicerad 2012-10-28 08:22:00 i Allmänt

Känslan när man nästan går ensam mot stan en tidig lördagsmorgon efter jobbpasset, wonderful! Jag var jättetrött dom sista timmarna på jobbet (man ställde ju om klockan så att vi jobbade en timme längre...), men blev pigg av att gå från sjukhuset denna fina, soliga, frostiga morgon :)
 
Slottet
 
 
Domkyrkan
 
Fyrisån
 
Slottsparken
 
Nu ska jag snart gå och sova. Hade nyss en kännig, lågt blodsocker, så jag lyxade till det med lite chokladrutor och ett glas mjölk! GODNATT! :)

Lycka när det funkar! :)

Publicerad 2012-10-27 15:33:01 i

Jag älskar min insulinpump! Är mitt uppe i 3 jobbnätter och föregående natt gick hur bra som helst! När jag tog sprutor fick jag alltid en hög topp i början av nattpasset och det var allmänt pyssligt att försöka få bra blodsocker under just nattpassen.. Men absolut inte nu! :)

Min kropp kräver mest insulin på kvällen mellan kl 17-23 och då har jag ställt pumpen på 1,15E den tiden. Med sprutorn kan man inte ha olika doser per timme, så det blev ju ofta någon hög BS-topp den tideb.. Så nu respekterar jag min pump jättemycket på nytt!! (behövde nog en paus från den för att uppskatta den på nytt!)

Blodsocker under natten: 5,2 6,4 5,3 4,3. Och vaknade nu på 3,2mmol/l.

Självklart äter vi mellis/mat någon/några gånger under ett nattpass, men blodsockret äventyrades inte för det!

Det var en lugn natt igår så kunde ta en gottis-paus mitt i till och med ;)

Hej & Goddag!

Publicerad 2012-10-26 13:51:00 i

Det går fortsatt bra med pumpen :) Fick en liten topp igår på 13,3 efter naturgodiset, men den sänkte jag snabbt och både somnade och vaknade på ett bra blodsocker. Jag längtar SÅ tills jag kan börja använda mig av kolhydratsräkningen i pumpen, men måste väl vänta tills det har gått ett par dagar så jag ser vad min totala mängd insulin är per dygn.
 
Idag kom det andra paketet! Beställde en hel drös med druvsocker :P 14 paket ;) Men jag tänkte att vår diabetes inte direkt springer ifrån oss, så druvsocker kommer ju alltid att behövas (fram till att forskningen ger oss ett botemedel...!)
 
 
Jag är egentligen emot ursprungliga väskor för blodsockermätare mm och köpte en fin sminkväska till mina sprutor och tillbehör. Men nu när jag endast behöver just mätaren, stickaren och stickorna så har jag börjat att använda en sån väska från sjukhuset.. Fult men välorganiserat och skönt att slippa behöva ta loss sakerna! Är det någon annan som använder de här ordinari väskorna? Kanske ordnar jag en egen liten necessär snart ändå, får se :)
 
 
Skriver ni upp era blodsocker i någon bok? Jag skulle vilja göra det men det får inte plats i den där lilla väskan. Har jag den utanför som nu, orkar jag aldrig skriva i den för att den då ligger någon helt annanstans! :/
 
 
 
 

Good Day!

Publicerad 2012-10-25 21:26:00 i

Det har gått riktigt fint för pumpandet idag!

Dagens blodsocker:
11,9 innan frukost
5,3 innan lunch
6,2 innan fika
4,6 innan middag
9,2 efter middag

Fikade med min Göteborg-Sara efter jobbet, åt en stor biskvi med glass till och en stor kaffelatte! Funkade ju jättebra med blodsockret! Tog 4,5E för det kalaset!

 

 

 

 

Åt ute med Matthew, glutenfria crepes (!) till middag! :) Tog inget insulin, funkade hyffsat iaf, korrigerade mes 1 enhet! :)

Nu blir det naturgodis & hyrd film.

En respektfull sak har kopplats in!

Publicerad 2012-10-24 13:15:09 i

Imorse kopplades den i! :D

Natten fungerade bra. Somnade på ett bra blodsocker och vaknade mitt i natren på ett bra blodsocker, fyllde då på med lite snabbverkande insulin för att undvika ketoner (förgiftning vid insulinbrist)! Vaknade på 15 mmol/l men fick ner det tilm 4,7 innan lunch!

Pumpen är igång och fungerar finfint!! :) Gjorde dock en chansning på basaldoserna, så kommer nog behöva justera de närmaste dagarna!

Nu ska jag iväg och jobba 14-22! :)

PS. Ni får stå ut med en bullmage, men ville visa hur den sitter!

Haha :)

Publicerad 2012-10-23 12:10:00 i

Så roligt det är att hitta gamla saker! Jag är så glad att jag har sparat denna sak.
 
Jag rotade igenom min diabeteslåda här hemma, efter tillbehör till pumpen, och hittade då min allra första insulinpump! Den är ca 10 år och den är så omodern! Inte vet jag om det syns hur omodern den är, men har man använt den så vet man! Tror att jag hade min första pump i 3 eller 5 år. Sen dess har jag använt MiniMed i olika färger!
 
Den fanns i endast 2 färger, en vit/blå och den där. Den är stor och klumpig och rymdes knappt i mina jeansfickor. Jag var bara runt 13 år när jag fick den där saken! :) Lite nostalgisk blir man!
 
Min gamla D-tron och min rosa MiniMed.
 

Det jag saknar som tillbehör till min pump är en sån där klämma att fästa den med i byxlinningen, BH:n m.m. Förr hade jag alltid pumpen i ena BH-kupan, men det kanske inte är bra att alltid ha något som trycker mot? På jobbet ska jag nog börja ha den i byxfickan, mycket enklare att plocka fram den vid måltiderna än att irka ut den ur BH:n ;) 
 
Jag har ju aldrig varit den som någonsin visar min pump... Har alltid gömt den tills det är dags att klicka på den (eller ja, har inte ens då tagit fram den. Använde alltid vibration och klickade på den under kläderna bara, varje vibration var 0,5 E så det var bara att räkna...). Kanske ändring på det nu. Har fått så mycket perspektiv på pump-användning sedan jag slutade med det! :) Våga stå för din pump!
 

Den som väntar på något gott...

Publicerad 2012-10-23 09:42:03 i

Och där tog jag sista Levemir-sprutan! För imorgon kopplar jag igång pumpen! :)

Haha, imorse plingade det på dörren 7.50, det var expressbudet som levererade pumpen som jag bäställde igår mitt på dagen! Snabb service eller vad?! :)

Nu får jag snällt vänta otåligt till imorgon med att starta pumpen, då jag inte visste att den skulle vara här redan så tidigt idag. Tog ju därför kvällsinsulinet igår! :)

Druvsocker på paket!

Publicerad 2012-10-22 13:55:27 i Allmänt

Nu har jag beställt druvsocker från internet i massa roliga smaker! Längtar tills dom levereras!
 
Jag hatar vanligt dextrosol, antar att jag förätit mig på det. Vavligtvis har jag alltid godis i min väska och äter några bitar om jag får lågt blodsocker. Men druvsocker går ju betydligt fortare och är lättare att ta rätt mängd av.
 
Beställde i nästan alla smaker men de som lät godast var cola, blåbär/youhurt, jordgubb och rabarber/vanilj! =)
 
Haha, shoppade loss kan man säga men varför inte passa på att ta ett stort paket när man ändå ska betala frakten ;) ?
 
Så nu kan vi väl lugnt säga att jag LÄNGTAR efter två finfina paket!!! :) Och jag som är så fruktansvärt otålig!!

Snabba puckar!

Publicerad 2012-10-22 12:08:00 i

Nu har jag nog bestämt mig att börja med pumpen igen... tror jag... :)
 
Nu har jag iallafall precis beställt en ny som kommer imorgon eller i övermorgon, en rosa precis som innan. :)
Jag har också mailat min diabetessjuksköterska angående sensor till pumpen. Jag skulle åtminstone vilja få pröva ett paket och ha möjlighet att använda den då och då för att få en överblick om vad som händer med blodsockret och se om det finns nåt mönster eller något speciellt att förbättra.
 
Sen är det ju det här med att gå från sprutor till pump, hur gör man det? Vad jag minns tar man inte sitt kvällsinsulin kvällen före den sätts igång (för att det då blir dubbelt insulin). Ja jag är inte så feg av mig, så det är bara att göra så och noga följa upp blodsockret under den natten och kommande dagen så ska det nog ordna sig!
 
Nu känns det här som en lättnad måste jag säga! Att få en sensor skulle givetvis göra stor skillnad på mitt blodsocker också då jag jobbar 3-skift, får se vad hon säger om det!
 
Min fina trasiga pump

Höga blodsocker i helgen

Publicerad 2012-10-22 11:07:00 i Allmänt

I helgen har jag haft en hel del höga toppar i mitt blodsocker!
 
Åt på resturang och bio i fredags = högt blodsocker. Jag åt en nachotallrik och tog en hel del insulin, sen på bion drack jag bara light-läsk och åt tre godisar, och tog dessutom mer insulin då jag förstod att nachotallriken skulle fortsätta att påverka mitt blodsocker pga fettet. Mycket riktigt så kom jag hem därifrån med 17 i blodsocker.
 
I lördags var vi och firade mormor med släkten! Vi åkte till Tomtits och sen ut till en fin stugby där vi åt mat och drack vin m.m. Hade självklart även den kvällen högt blodsocker! På söndag morgon var det frukostbuffé och det gick bra med blodsockret faktiskt :) Däremot tror jag att jag glömde ta mitt långtidsverkande den morgonen. När vi kom hem därifrån och jag lagade lunch som mestadels bestod av pasta tog jag extra mycket insulin för att jag var rädd att få högt blodsocker då jag glömde det långtidsverkande. Sov middag efter lunchen och vaknade i panik och hade då 1,7 i blodsocker. Vräkte i mig massa socker! Och fick ju självfallet en megarekyl på det som var på 20 mmol/l någon timme efter!
 
MEN nu ska jag bättra mig! :) Jag ska verkligen försöka att inte få några låga blodsocker och inte så höga värden! Det som gick så bra med sprutorna i början, vad hände sen? Jättesvårt att få ihop det nu känner jag... Det måste ju vara att jag inte är lika regelbunden som då... Bäst att gå tillbaka till alla regelbundna tider och verkligen göra sitt bästa!
 
 
Haha jag kryper ut ur en liten håla mellan alla akvarier! ;)

Härliga familj, för sjutton! :)

Publicerad 2012-10-19 01:14:22 i Allmänt

Var och shoppade med mamma & Becca på gränby idag. Sen åkte vi hem till mami&papi och myste!! Drack ett glas vin och åt chips och snackade massor massor!

Jag är verkligen inte bortskämd med att mysa med nästan hela min familj samtidigt då Becca har bott i USA i ett år och tvillingsyrran bor i Oslo sedan 2-3 år!!! Nu är Becca hemma i en månad och Sabbe över helgen!! :D

Det är så roligt att bara hänga hela familjen som man känner så bra, man har ju ändå växt upp brevid varandra :) Så härligt och speciellt när det inte längre är vardag liksom... :)

Snodde en bild från Instagram från Becca :P Inte så snyggt när man inte bara kan kopiera bilden! Haha :)

Slapp höstdag it is

Publicerad 2012-10-18 15:53:49 i Allmänt

Jag har haft en sjukt slapp dag! Man blir ju såklart irriterad på sig själv när man inte orkar göra annat än att slappa!

Men jag unnar mig det den här dagen :) Antar att det har lite med natten som jag blev inbeordrad på!

Jag har iallafall nu vikt in två kassar med ren tvätt, bytt sängkläder och plockat undan en del. Orkar jag inte städ allt idag så tar jag resten imorgon! :)

Ikväll ska jag kanske träffa lilla pluttsyrran! Vi får se vad vi gör isåfall, båda har haft såna här slppdagar idag och känner att vi behöver komma ut och göra nåt fast vi inte orkar!! Är inte det en jobbig känsla?? :P

Hoppsan........

Publicerad 2012-10-16 23:33:40 i

Var nog ett stress-blodsocker som
Sänkte sig själv... Hehe! Kom hem och kände mig smålåg. Hade 2,1mmol/l ja hörrni vilken cirkus man lever i.

Svårt att veta vad som är riktiga höga värden och inte.. Tråkigt!

Frossade såklart, vem kan stå emot det med låg-svettningar och så lågt blodsocker. Så var denna dagens blodsockerkurva förstörd..

Nya tag imorgon!!

Konstiga blodsocker...

Publicerad 2012-10-16 22:23:40 i

Ibland visar mätaren blodsocker som man inte har förvänat sig..

Till lunch idg hade jag 4,1 och åt inte så värst mycket kolhydrater, tog 3E.
Vid middagen på jobbet hade jag 13,6 i blodsocker. What?! Aja, tog 7E till 30gram kolhydrater vilket borde motsvara sänkning OCH mat. Men vid kvällsinsulinet låg det ändå på 12,7!?

Det är dom här gångerna man börjar fundera och fundera men faktiskt inte hittar någon orsak.. Jag hade dessutom en lugn dag på jobbet (jobbade kväll). Brukar dessutom inte ha höga värden trots stress på jobbet..

Håller jag på att bli sjuk eller stack jag mig på något ställe där det inte togs upp bra eller var det stresshormoner ändå....?

Ja ett svar är svårt att få! Tänk om cellern ändå kunde prata och blodsockret berätta hur det tänker ibland! :)

Aja, antar att fler känner igen sig i det här!

Pump eller sprutor..

Publicerad 2012-10-16 10:48:32 i

Här om kvällen började jag seriöst fundera på att ta tillbaka pumpen. Jag kände att det blir svårt om man inte äter alla mål man ska vilket ibland inte blir när man sover ut mm. Jag var lite onyttig också och det är ju inte att rekomendera med sprutor. Chips går bra, men inte söta saker då jag är tvungen att ta massor med sprutor.. Tyckte det var svårt att få ett bra blodsocker under mina lediga dagar då jag inte orkade gå upp och äta frukost exakt kl 9 heller...


Ja men tror ni inte blodsockret låg väldigt bra hela dagen efter mina tankar...?!

7,1
6,1
5,6
5,8
2,8
6,9

Så nu har jag ändrat mig igen.. Pumpen får åtminstone vänta ett bra tag till tror jag!

Nu ska jag mysa med en kopp kaffe och min tidning som jag inte hunnit läst sen den kom i brevlådan för typ 2 veckor sen!

Häj på däj!

Publicerad 2012-10-16 10:07:33 i

Jag lägger väldigt ofta mitt schema tätt i perioder så jag kan vara långledig då och då. Nu är det en tät jobbperiod. Jobbade lör kväll men blev inbeordrad till att stanna kvar och även jobba hela natten. Så jag jobbade alltså 14-07, sov i 4h på sön efter det och somnade även väldigt tidigt på kvällen! Men upp och jobba tidigt igen igår måndag och nu väntas två kvällar med jobb.

Men sen är jag långledig torsdag till tisdag! Och det kan jag säga att jag läängtar till!! :D Är lite småmör nu!

Blodsockret har gått hyffsat, förutom innan helgen då jag själv tog helg med godis och massa gott!

Vaknade med ett blodsocker på 10,7 imorse, sov lite längre än vad jag borde. Men tog 7E novorapid för en stund sen så nu blir det två mackor och kaffe!

Vad mat gör en lycklig ;)

Publicerad 2012-10-12 11:24:00 i

Fick ett härligt sms av en god vän! Vi sitter i samma båt så att säga :P Diabetes och gluten! Dom gånger vi går tilsammans på marknader går vi förbi stånden med remmar och tittar bittert på dom för vi vill ju också bita tag i dom! Så hur glad blir man inte när det finns nya saker som är glutenfria?! :)
 
Haha så lyckliga :)
 
 

Symtomen vid insjuknandet

Publicerad 2012-10-11 16:52:00 i Insjuknandet

Jag var 7 år när jag fick diabetes. Symtomen kom nog smygandes då jag hade lite egen insulinproduktion kvar. Men jag fick diagnosen i september -96 och var nog dålig nästan hela sommaren innan. Det tog lång tid innan mina flräldrar förstod att jag var sjuk och det är ju förståeligt när allt kommer smygandes. Så det var människor runt om oss som uppmärksammade de första symtomen då dom märkte skillnad från gång till gång dom träffade mig. Men när symtomen blev tydligare undgick dom inte mamma och pappa heller. Jag själv var för liten för att märka att jag var sjuk.
 

Symtom jag hade:
  • Lättretlig. Grinade och fick utbrott över småsaker.
  • Gick ner i vikt. Var plötsligt smalare än min tvillingsyrra fastän jag alltid varit lite större.
  • Åt massor. En kompis mamma upptäckte vilka hästportioner jag åt fastän jag var mindre än de andra.
  • Ständigt trött. Jag minns att vi var hos mormor och skulle gå en promenad med henne och familjen, men när vi bara hade kommit utanför tomten orkade jag inget mer. Jag var helt slutkörd efter de 100m. Så mormor tog det på allvar och gick in med mig och förstod väl att något inte var riktigt rätt. (Det här minns jag jättetydligt).
  • Kissade otroligt mycket. Mamma och pappa tolkade det som att jag bara inte ville somna och att jag därför sprang så mycket på toa innan läggdags. Men när jag sen sov över hos en kompis så uppmärksammade hennes mamma att jag hade sprungit hela natten på toaletten och att det inte var normalt.
När familjen skulle åka hem från sommarstugan en gång på slutet av sommaren fick vi stanna 3-4 ggr för att jag behövde kissa och den sträckan tar ca 2 timmar. Sista gången jag skulle kissa var 1km hemifrån och pappa propsade på att jag kunde hålla mig, men det hade aldrig gått så vi fick helt enkelt stanna och jag fick gå på toa...
 
Tillslut tog mamma mig till vårdcentralen för ett urinprov och berättade att de skulle kolla om jag hade sockersjukan. Men självklart var jag absolut inte kissnödig då, för ett sånt prov ville jag inte ta! Men tillslut så blev jag övertalad och vi fick svar på att det var diabetes och åkte hem för att packa väskan till sjukhuset... Jag förstod ju inte där och då allvaret i vad dom hade sagt på vårdcentralen såklart.
 
Jag var liten och växte in i diabetesvärlden så jag uppfattade det aldrig allvarligt tills jag blev äldre. Min familj har tagit det väldigt naturligt så det kändes aldrig konstigt att ha diabetes under uppväxten, vilket jag är väldigt tacksam över!
 
 
 
 
 
 
 
 

Appar till Iphone

Publicerad 2012-10-10 18:17:02 i

Jag har hittat massa roliga appar kring diabetes! Jag har laddat ner 2 st. Sen vet jag inte exakt hur dom funkar och om det blir smidigare att ha dom på iphonen eller inte. Men jag ska testa och se!

Den första appen är enkel och är en kolhydrats handbok :) Kan vara skönt att kolla där för att få lite hum när man inte vet hur mycket insulin man ska ta!

Den andra är någon typ av blodsocker-dagbok där man kan skriva in BS, mat, doser, aktivitet mm och även kunna se det som ett diagram. Jag vet inte riktigt hur diagrammet fungerar, men det återstår att se när jag fört in fler blodsocker.

God natt

Publicerad 2012-10-10 07:43:11 i

Äntligen får jag sova! Jag har jobbat natt och är på väg hem nu.. Ganska trött och längtar tills jag får lägga huvudet på kudden!

I övrigt var det en bra natt, tog nog bara ett blodsocker.. Men kände mig ok hela natten iallafall förutom ett lågt blodsocker.

God natt på er :)

Blodsocker

Publicerad 2012-10-08 23:57:00 i

Dagens blodsocker har varit lite svängiga, men det får vara en okej start på den nyttiga perioden. :) 14,2 3,6 11,2 3,5 5,7 5,3 8,7.

Perfekt för lunch

Publicerad 2012-10-08 12:08:41 i

Imorse låg blodsockret p 14,2 mmol/l. Jag tror bestämt att det berodde på att jag åt lite popcorn och chips igår kväll. Jag tog dock lite insulin till det, men glömde stämma av med ett BS innan läggdags.
 
Nu låg det på 3,6. Lite lågt men då passar jag på att äta lunch för att höja det.
 
Idag började nämligen mitt nyttiga liv, vilket var anledningen till snackset igår kväll ;) Mitt nyttiga liv består av att skriva upp mina blodsockervärden och äta nyttigt för att gå ner i vikt och börja träna på något sätt.

Funderar på att ta hem min gamla crosstrainer som står och skräpar hos mamma och pappa. Jag vill gå ner kanske 5kg men framför allt få en mer tränad och fast kropp!

Helgen som varit

Publicerad 2012-10-08 10:19:00 i Allmänt

Jag har haft en underbar helg i Göteborg! Fina vänner, fin stad och härlig slapp inställning dagarna i ända.
 
Rutiner hade vi inte ritktigt utan vi åt när vi var hungriga och det vi var sugna på :) Men detta medförde ett svängigt och ganska högt blodsocker ofta. Men nu är jag hemma igen och går tillbaka till rutiner! Välkommen fina blodcocker! :)
 
Vi älskar plockmat och har ätit ost, kex och marmelad hela helgen! :) Så galet gott!!
 
 
Vinmys innan festfixning i den pyttelilla bäddsoffan :)

Göteborg :)

Publicerad 2012-10-03 12:30:30 i Allmänt

Imorgon bär det av till Göteborg tors - sön! Jag är så taggad för jag älskar den staden. Jag åker dit med en kompis för att hälsa på en annan som flyttade dit efter gymnasiet. Det är så härligt att komma dit och få lite minisemester från vardagslivet :)
 
Packat och klart redan. Jobbar kväll idag och dag imorgon, sen flyger vi imorgon kväll! :)
 

Nålar, kanyler eller vad vi kallar det

Publicerad 2012-10-03 11:30:49 i Allmänt

Vad gör ni med era vassa saker? Som diabetiker får man ju ganska mycket nålar som ska slängas. Allra helst nu när jag tar pennor och byter nål inför varje spruta. Det blir en väldans massa kanyler.
 
Jag har aldrig riktigt tänkt så mycket på det här med att slänga dom i soporna! När jag hade pump fanns det ett skyddshölje över nålen så jag slängde dom i soptunnan direkt. Men nu är jag mer noggrann, kanske för att det blir en 5-7 st nålar per dag.
 
Det här blev min lösning:
 
Sen ska jag tejpa ihop såklart! Haha, men det här betyder att det snart är dags att äta upp ett nytt Pringles-rör ;)

Länge sen!

Publicerad 2012-10-03 10:31:00 i Allmänt

Usch så länge sen det var jag skrev något! Men har haft en sån intensiv jobbperiod igen och andra saker att göra :)
 
En av mina närsmta kompisar bodde hos mig i helgen för att hon snart åker till Asien i 4 månader. Både glada och ledsna känslor! Men hon kommer få det underbart där :)
 
Diabetesen har varit lite sisådär, varit uppe snäppet över 10 mestadels känns det som. Men när det är många bollar i luften så märker jag hur mycket energi jag behöver för att ha riktigt bra värden. Samtidigt är det ju värt det i det långa loppet, men ibland finns det inte ork till exakt allt.
 
Jag tog inte ens ett enda blodsocker från igår förmiddag till nu imorse då jag glömde hela min diabetesnecessär när jag åkte till jobbet! :/ Som tur var så hade jag en extrapenna med Novorapid i jobbskåpet :) Hade dessutom en Levemirpenna hos pojkvännen där jag sov efter jobbet. Men nu har jag allt och dags att fylla på alla reservförråd ;)
 
En liten brunch-bild från i söndags med Sara och Shaimaa.

Om

Min profilbild

Gisela

Jag är 24 år och har haft diabetes typ 1 i 17 år. Här kommer jag att skriva mest om diabetes, för att det är den kunskapen jag vill sprida, kunskap om hur denna sjukdom påverkar livet och hur det är att leva med denna kroniska sjukdom. Ställ gärna frågor eller lämna en kommentar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela