giselasdiabetes.blogg.se

Detta är en blogg som visar en ärlig bild av hur det är att leva med diabetes.

Högt blodsocker inatt!

Publicerad 2012-11-30 10:30:30 i Dagens blodsocker

Gick och la mig med ett bra blodsocker igår, men vaknade kl halv 4 med ett blodsocker på 20,0!? Mådde därefter också! Jag tog en spruta med 6 enheter direkt och antar att det var luftbubblor i slangen efrersom att det funkade så fint på kvällen! Efter 2 timmar var blodsockret nere på 9,7 igen.

Jag som skulle undvika det här! Men nu mår jag bra! :)

Torsdagens

Publicerad 2012-11-29 23:52:00 i Dagens blodsocker

Blodsocker för dagen: 8,7   5,7   12,4   7,5   3,4   7,2   6,7.
 

Vi hade studiedag på jobbet idag och då åt vi kinabuffé till lunch! :) Därför finns ett blodsocker på 12 med för att jag inte lyckades uppskatta rätt mängd mat jag åt! ;) 

Vad är ett bra blodsocker?

Publicerad 2012-11-29 19:44:00 i

Det kanske inte är så lätt att förstå vad ett bra blodsocker är med alla dessa siffror. Blodsocker är något jag själv mäter med min egen mätare. Vanligtvis innan varje måltid och ofta även 2 timmar efter för att följa upp om dosen jag tog var passande samt innan läggdags. HbA1c som i ett tidigare inlägg nämnts är ett långtidsvärde som mäts i helt andra skalor och som görs på sjukhuset.
 
Detta är enligt mina mål och tycken:

Lågt: < 4,5
Normalt: 4,6-9,9
Högt: 10,0-32,0 (HI).
 
Det finns ju en hel del siffror man kan ha i blodsocker! Och man kan faktiskt komma upp i HI, dvs över 32,0 som är max vad mätaren kan visa. Jag har inte gjort det sen tonåren. Men för någon vecka sen fick jag 28,3 i blodsocker som en rekyl. Alltså hade jag haft ett jättelågt värde innan och då reagerar kroppen själv långt efteråt med att höja blodsockret från kroppens reserver trots att det redan kommit upp till normalt för att jag ätit. Man kan också vid jättelågt värde äta alldeles för mycket för att man får en ordentlig panikkänsla i kroppen med kallsvettningar, synbortfall och energilöshet som man snabbt vill få bort.
 
Mitt personliga mål är att alltid ligga ensiffrigt, under 10. Men som sagt styr vi diabetiker allting manuellt och självklart ät det alleldes för små marginaler som gör att man kanske räknar ut fel mängd kolhydrat eller insulindos vid måltid som gör att det lätt blir lågt eller högt.
 
Friska männsikor ligger ständigt mellan ca 4,0-6,5 beroende på om det är innan eller efter måltid.

Insulin för fulla muggar

Publicerad 2012-11-29 19:09:00 i Pump

Dags för byte än en gång. Denna gången böt jag redan innan middagen fastän att det var lite kvar, just för att se att nålen fungerar innan jag somnar! Tänker aldrig mer göra om samma misstag som för ett tag sen och vakna helt utan insulin med ketoner bara för att nålen inte satt rätt och för att jag bytte precis innan läggdags.
 
Nålen, slangen, ampullen med uppdragnings-set, "äggkoppen" att föra in nålen med och insulinet.
 
Nålen, slangen och den nu fyllda ampullen med insulin.
 
Nålen redo att skjutas in! (sen tar man ut nålen och kvar blir bara en liten plastkanyl i huden).

En siffra som gjorde min dag!

Publicerad 2012-11-29 18:52:00 i HbA1c

Kunde inte hålla mig med att ta HbA1c (långtidsvärde) till imorgon. Jag var nämligen på studiedag med jobbet idag precis bredvid diabetesmottagningen, så jag smet dit efteråt redan idag. Det är så skönt att man får gå dit när man vill och ta ett långtidsvärde på drop-in!  Mitt HbA1c var för 2 månader sedan 52 (6,0) och denna gång 47 (5,5)!

Det tycker jag är helt fantastiskt bra! Jag trodde inte att det skulle gått ner så mycket ändå, så jag trodde att apparaten visade fel men där stod mitt personnummer och mitt värde på 47! Mitt mål var att ligga 50 eller under, vilket jag ju gott och väl gjorde! Dagens höjdpunkt! :)
 
(Målet för diabetiker ligger på upp till 52 mmol/mol)
 
 
Nu känner jag att det är värt att fortsätta kämpa för bra blodsockervärden! Heja!
 

Dagens

Publicerad 2012-11-28 23:47:00 i Dagens blodsocker

Blodsocker idag: 8,8   6,2   4,4   9,8   9,5   3,9   7,8   9,4   7,2

Det blev en massa värden idag, hela 9st, rekord! Men det var dels för att jag ville följa upp både lunch och bio-värdena så de inte steg i höjden! Klarade mig under 10 idag igen! Nöjd dam som går och sover nu :)

Onsdagsnöje

Publicerad 2012-11-28 22:36:39 i Dagens blodsocker

Har idag ätit på resturang och gått på bio med ett litet gymnasiegäng, där vi alla är par.

På bion åt jag ändå ganska mycket godis faktiskt! Jag startade besöket med 3,9 i blodsocker men började ändå redan där buffra upp med massa insulin (man får inte glömma att jag har noll insulinproduktion själv så jag måste därför ta insulin till allt som jag äter!!) Och nu efter bion hade jag 7,8 i blodsocker! :) JIPPI!

Vi såg "en oväntad vänskap" som var helt fantastisk!! Rekomenderas starkt!

Det här med HbA1c

Publicerad 2012-11-28 13:14:00 i HbA1c

Jag tog ett för ett tag sen (långtidsvärde) som var på 52 det vill säga 6,0 i den gamla skalan. Detta är inte fyskam men dessa svar på långtidsvärdet motsvarar att man som medelvärde haft 7-9 i blodsocker hela tiden. (alltså motsvarar inte HbA1c exakt blodsocker, utan det är i en egen mätskala.)
 
Men självklart hade jag velat haft kanske 45 i HbA1c, så jag är så sugen på att ta ett nytt snart! Men vet inte om det är för tidigt än, men jag funderar på att gå till mottagningen på fredag innan mitt kvällsjobb! Då får jag det överstökat och det är en typ av bekräftelse jag vill ha, att det tex även ligger bra mellan blodsockertagningarna!
 
Jag blir helt siffertokig av denna sjukdom. Diabetesen består ju mestadels av siffror: blodsocker, enheter insulin och provsvar hos läkaren. Man ser sina siffror och rättar sig efter det. Men vilka siffror ska man nöja sig med? Hur mycket jag än kämpar så känner jag att jag kan göra ännu bättre. Tillslut kanske jag vill undvika alla blodsocker på 8 istället för som idag på 10!
 
Nu kanske jag uppdaterar om ett nytt HbA1c på fredag!! :)

Värdena!

Publicerad 2012-11-28 00:45:00 i Dagens blodsocker

Dagens blodsocker:  6,9  6,2  4,1  4,1  7,9.

Det var fina värden idag med, men har varit lite smålåg hela kvällen faktiskt. Som när man blir andfådd av minsta lilla. Men så tänker jag som oftast att det nog går över av sig själv till slut. Haha fast jag vet att det enda som höjer vårt blodsocker är att äta nåt sött..!

Fick ordentligt lågt blodsocker ikväll när jag kom hem, så åt lite favoritchoklad :) Jag har ju tyvärr absurt svårt med druvsocker, tänkte stå ut med känningen på bussen hem men insåg att jag var tvungen att knapra några iallafall, innan chokladen :( Uäk.

Sömntuta

Publicerad 2012-11-27 23:23:52 i Allmänt

Imorse försov jag mig och vaknade 11.00! Som tur var jobbade jag kväll och hade ändå gott om tid. Men gud vad utvilad jag har varit på jobbet idag! Haft så mycket energi och känt mig gladare än på länge :)

Imorgon ska jag inte ställa någon väckarklocka som jag alltid gör (?!). Ska sova ut imoron på min lediga dag!

En dagens tack

Publicerad 2012-11-26 23:03:00 i Dagens blodsocker

Dagens blodsocker:  7,8   9,0   8,0   10,8   7,3   7,9   9,3.

Lite förhöjt har det varit, men helt ok i mina ögon förutom det på 10! :) Men jag hade en fruktansvärt lugn jobbdag idag så jag satt still väldigt mycket idag. Efter jobbet var jag ändå så trött att jag bara suttit still här hemma också! 
 
Vanligtvis brukar jag ha 4-6 i blodsocker på jobbet! Jag har faktiskt småduttat en hel del med pumpen idag för att hålla det nere! :) 

Ett antal pingviner

Publicerad 2012-11-26 21:22:57 i

Jag blev lite snackssugen nu, såhär på kvällskvisten! Men det mesta kan ju äventyra blodsockret och jag hade inget hemma som inte innehöll kolhydrater.

Men jag tog iallafall några pingvinlakrisar så själva suget försvinner! Det blir ju varken mycket kcal eller kolhydrater av dessa. Men tog 1E insulin iaf!

Alla måltider är olika insulinkrävande!

Publicerad 2012-11-25 23:23:00 i Allmänt

Det är inte så att man bara kan ta en standarddos insulin till varje måltid och tro att det ska fungera. Alla portioner innehåller ju olika mängd kolhydrater dvs pasta, ris, potatis, bulgur m.m (det som styr mängden insulin). Det kluriga är ju att varje portion är individuellt insulinkrävande. Dels på grund av detta men även beroende på fysisk aktivitet och sånt. Tex kräver ju en portion med bakad potatis betydligt mycker mer insulin än en liten portion med ris, då en stor bakad potatis väger mycket mer än ris. Alltså blir det ju betydligt mer kolhydrater i portionen med bakad potatis!
 
Det ända jag ville få sagt är att jag aldrig har förstått mig på dom som lyckas ta samma dos varje dag till sin lunch eller middag, tex 5 enheter insulin till alla typer av måltider... När läkare frågar mig hur mycket jag tar till måltid så har jag ju ett spann tex 1,5E-6E insulin beroende på hur mycket kolhydrater jag äter.
 
Bara en tanke jag fick som jag ville dela med mig av! :) Man kan ju gå så långt att man väger sin andel kolhydrater på tallriken för att räkna ut den exakta insulinmängden.
 
 

Dagens blodsocker

Publicerad 2012-11-25 19:52:00 i Dagens blodsocker

4,4   8,3   4,9   7,3   4,7   7,9   5,3.  Alltså bra blodsocker hela dagen! Jag kom på en sak. Jag tror att jag ska skriva Dagens blodsocker i en hel vecka nu, för att själv få lite inblick i hur det ser ut. Vil ni inte se, så bläddra förbi dom inläggen! ;)
 
 
Hälsade på mamma & pappa och deras små lurviga varelser idag!
 

När jag var barn

Publicerad 2012-11-24 14:41:00 i Diabetes typ 1

Jag fick ju diabetes när jag var 7 år och blev inlagd då direkt. Och många kanske kan tro att jag skulle bli rädd/känna mig sjuk när jag var innerliggande i 2 veckor. Men inte det! Jag var ju så oerhört sjuk när jag väl blev inlagd så på sjukhuset blev jag ju "frisk" fast med en sjukdom och jag började ju må bra. Så tro det eller, men jag grät när jag skulle hem för att jag trivdes så bra på 95an! ;) (Det var faktiskt här som jag bestämde mig för att bli sjuksköterska! För att i några år vilja bli nåt annat, men insåg sen igen att det verkligen var sjuksköterska jag ville bli!)
 
Väl hemma från sjukhuset så skötte mamma och pappa min diabetes helt och hållet såklart. Och jag minns hur jag alltid satt i mammas knä när hon skulle ta blodsocker och ta sprutan på mig inför alla måltider, och jag var aldrig rädd. Kanske gjorde mamma det till något mysigt?
 
När jag var så liten så tog jag bara 3 sprutor per dag. På morgonen i skinkan, middagen i magen och kvällen i låret. Så jag behövde aldrig ta spruta i lådstadiet i skolan, utan det började jag med i mellanstadiet.
 
Jag minns också hur jag som 9 åring lärde mig ta sprutorna själv då mamma hade fått nacksmärta efter en krock, så jag var ju bara tvungen att lära mig. Så det var inga problem, jag böjde/sträckte mig maximalt och lyckades nå till skinkan för att sticka en spruta där! Och efter det kunde jag ta alla sprutor själv!
 
Som tur är har jag aldrig varit spruträdd utan det har gått finemang jämt. Däremot kan jag i nutid tycka att det är riktigt obehagligt att sätta in nålen till pumpen vare 3e dag!

Vänner med diabetes!

Publicerad 2012-11-24 13:23:00 i Pump

Hade den glada pricken Nina här igårkväll! :)
 
Det är så härligt att kunna prata om sin diabetes, tankar, pumpar och allt som rör detta med någon som förstår exakt vad man menar. För det är ingen som inte har diabetes som kan förstå riktigt (sätta det i perspektiv) vad det innebär. Och det är en sån skön känsla att dela med sig av något som en annan förstår. För jag lovar er att diabetes inte är så lätt och det finns alltid massor att prata om!
 
Vi båda hade iallafall bra blodsocker igår kväll trots godis och chips! Och det är ju inte vardagsmat att lyckas med det! =) Eloge till oss!
 
Haha sen gick vi igenom min diabeteslåda och hittade min förra lila pump. Vi kollade igenom massa gamla saker, en riktig skattjakt! Men jag är glad att jag har sparat mina 2 tidigare pumpar och jag kommer spara alla. För hur kul kommer det inte att vara om 20 år att se tillbaka på hur utvecklingen har gått frammåt med dessa små gudomliga hjälpmedel? Man byter pump ca var 4e år, så det hinner ju bli ett antal så småningom!

 Min allra första pump och min nuvarande rosa pump:
 
 
 
 
 
 
 

I diabeteslådan!

Publicerad 2012-11-22 20:27:18 i

Insåg att det är dags att beställa hem pumptillbehör! Nu trodde jag ju dessutom att den sista förpackningen Quick Set var oöppnad, men så var det ju inte ;)

Får beställa imorgon då det kan ta nästan en vecka ibland att få dom till sitt apotek. Men tills dess har jag så jag klarar mig! :)

Förresten, är det fler Reservoarer i förpackningarna än Quick Set? Mina Quick Set tar slut mycker snabbare än Reservoarerna!

Syndaren Gisse

Publicerad 2012-11-21 23:50:11 i

Mitt största synderi finns i mitt kylskåp just nu! Jag tar 2 rediga teskedar och smaskar då & då på detta goda JORDNÖTSSMÖR! :)

Det innehåller knappt några kolhydrater men är ju inte världsbäst för figuren!

Meen, vad gör det när man kan gotta diabetesvänligt?! Eller? ;)

Hääj!

Publicerad 2012-11-21 18:27:01 i

Nu har mitt blodsocker legat bra i flera dagar sedan mina tre kaosdagar förra veckan med höga och låga om vartannat! Det känns skönt att jag fick tillbaka mina ensiffriga värden igen så snabbt. Man mår ju inte strålande när det är högt eller lågt :/

Ikväll ska jag hoppa i min jobbpyamas och jobba natt :) Har haft en slapp dag och försökt vila massor :)

Fotat ögonen.

Publicerad 2012-11-20 17:04:00 i Sjukhusbesök

Haft en konstig dag! Vaknade inatt kl 03.30 och kunde inte somna om för att jag var så nervös och stressad över min fotografering av ögonbottnarna. Hade dessutom en stressig dag på jobbet innan och var ju inte alls på topp pga min nervositet och trötthet.
 
Usch jag blir ALLTID supernervös för alla typer av läkarbesök som har med diabetesen att göra :/ Så fort en kallelse kommer går jag och stressar upp mig om vart annat tills det är över (alltså i en månad ungefär)! :(
 
Jag blir inte ens lättad efteråt för att jag redan är så djupt nervös innan och alltid känner att jag vill/kan göra bättre...! Den största frågan är ju ändå hur höga krav man ska ha på sig själv. Jaja, ett eller två år tills nästa ögonfoto så nu kan jag lugna ner mig lite!

Hej & Hallå!

Publicerad 2012-11-19 09:41:36 i

Nu var det ett tag sen! Har haft en härlig ledig helg med en hel del kul saker gjorda!

Blodsockret har haft höga höjder och riktiga dalar! :/ Har börjat fått så lågt blodsocker ibland att det prickar sig för ögonen och då ligger det riktigt lågt :/ Och sen har rekylerna kommit! Högsta rekylen har varit på 28,6..

Nu måste jag vara försiktigare med insulinet, men jag är ju rädd för höga värden och blir besviken på mig själv om det kommer upp till 10!

En bild från i lördags då jag & en kompis hade vinkväll :)

Vilket bök och tråk!

Publicerad 2012-11-14 13:03:00 i

Ända fram tills nu, 4 timmar senare, tog det innan blodsockret kom ner till en hyffsat normal nivå. 9,7 mmol/L.
 
Började med att korrigera med 6E, men blodsockret hade inte gått ner någonting efter en timme, låg fortfarande uppe på 19,8. Då bytte jag nålen och pyttsade i massor mer! Och då efter ca 1,5 timme var det nere på 14 iaf! Och nu är det nere på 9,7!
 
Bra start på denna dag som är världsdiabetesdagen!
 
Vad har jag lärt mig om detta? BYT INTE infusionsset precis innan natten! Det ska jag försöka att undvika hädanefter.
 
Jag har inte gjort någonting vettigt idag, på grund av att jag mått dåligt av dessa höga värden... Tråkigt :( Men jag ska iallafall om några timmar åka med till Arlanda och lämna av min syster som ska till Australien i 5 månader!


Mhm

Publicerad 2012-11-14 09:15:07 i

En sån morgon idag. Antar att det har att göra med att jag åt 2st cheeseburgare igårkväll och bara tog insulin för 1. Men jag låg på 3,1 innan så jag vet inte..

Tog 6E nu med pumpen för att se om kanylen ändå funkar, så får jag ta nytt bs om en timme!

Just nu mår jag inte tipptopp direkt :/

Det obligatoriska

Publicerad 2012-11-13 23:07:54 i

Och då var det dags med insulinbyte till pumpen! Självklart sparade jag av lathet det tills nu, läggdags.. Der är ju ÄNNU tråkigare att göra det som tröttast!

Sen ska man väl helst inte byta det innan läggdas eftersom att man inte märker lika snabbt om det blir nåt strul med nålen man satt! Men ibland blir det såhär :)

Jag brukar alltid lägga skräpet i en liten fryspåse för att det blir så mycket smått att försöka få med sig till soptunnan!

GODNATT människor, är jättetrött!

Beräkneligt blodsocker

Publicerad 2012-11-13 00:27:58 i

Det här med blodsocker kan ju göras till en sport, att undvika tvåsiffriga värden så mycket som möjligt. Nu har det gått 2 dygn igen sedan ett tvåsiffrigt värde som då endast låg på 10.

Jag tycker dock inte att jag lägger ner SÅ mkt energi på mitt blodsocker att det ska motsvara detta fina resultat.

Det var som i början med sprutorna (då jag hade mätaren och insulin i samma väska) och mätte jättefina värden länge, då trodde jag inte på dom. Så jag la stickaren i en plastpåse för att jag trodde att det fanns insulin på stickaren som gav "falska" bra värden. Bara det att värdena var lika bra även åtskilt från insulinet, så tillslut litade jag på dom!

Men min ork går i perioder och kanske är jag inne i en diabetes-ork-period? :) Känner dock inte att det är så tungt just nu som det ofast känns med denna sjukdom.

Hoppas att bs förblir snällt :) För vi alla vet ju hur plötsligt det kan vända åt alla håll och kanter!

Godnatt människor :)

Stoppet

Publicerad 2012-11-11 09:35:53 i

Någon som vet varför pumpen har denna funktion om att stoppas när man inte tryckt på den efter ett visst antal timmar?

Jag har min spärr på 12h men nu har det hänt 2ggr att den larmar för detta!



Helylle dag!

Publicerad 2012-11-11 00:16:17 i

Idag har jag haft en sån där fixardag här hemma! Fått lite lågt blodsocker som alltid när man fixar&donar för det är så nedrans lätt att glömma att ställa ner insulindoserna. Aja, inga rekyler vad jag sett iallafall.

Jag köpte ett datorspel idag som jag har ägnat mig åt större delen av kvällen! ;) Det var ett kärt återseende med detta spel. Lycklig tjej!


Sugar, fat and happiness!

Publicerad 2012-11-09 17:41:15 i

Inleder helgen med en likör 43- drink! Efter detta blir det en ugnspizza som jag ska försöka ta rätt dos till!

Ikväll blir det bio, väljer nog bort godiset då jag inte vill behöva springa på toa pga högt blodsocker! Eller, hur tänker ni? Popcorn är ju lite tråkigt.

Hammaren som förföljer mig

Publicerad 2012-11-09 16:07:51 i

Alltså, jag har fått tinnitus!! Det låter i mitt högra öra konstant som att något hamrar med jämna slag riktigt långt bortifrån.

Hör det bara när det är tyst runt om. Det kan ju knappast vara ngt som hamrar vart jag än befinner mig! Hoppas det går över snart, för tinnitus vill jag slippa dras med!

En sömnlös natt, kan man säga!

Publicerad 2012-11-09 08:08:00 i Allmänt

Herregud vilken dålig sömn. Jag som aldrig brukar sova dåligt vaknade kl 4 och somnaden aldrig om! Alla tankar började snurra och speciellt på schemat som ska läggas över jul & nyår. Det är sagt att alla måste jobba en av dessa helger och jag tror att jag har bestämt mig för att vara ledig över jul. Men då vet jag inte hur jag på bästa sätt ska lägga över nyår! :( Sen snurrade massa andra oviktiga tankar också! Jag trodde att mitt blodsocker skulle skjuta i höjden av alla dessa stresspåslag, men konstigt nog påverkades det inte. (?)
 
Aja, jag gick upp när pojkvännens klocka ringde och hoppas nu alltså på att bli trött igen, men det är jag inte! Men jag behöver sömn för jag ska på lunchdejt idag och ikväll på bio. Vem vill gäspa på en bio?!
 
Väldigt fin dag ute iallafall!! :)

Ärligt talat

Publicerad 2012-11-08 16:10:00 i Allmänt

Ibland undrar man ju lite. Hur kan bs ligga så fantastiskt bra ibland?! Allt går ju i perioder och vips har man annat insulinbehov, så jag hoppas riktigt mycket att denna fas är ihållande ett bra tag!
 
I för sig är jag i en fas av mitt liv då allt är konstant, inga förändringar hit och dit. När jag pluggade i tre år hade man ju alltid ett stresspåslag vid alla uppgifter och tentor. Kanske har jag kommit in i en lugn konstant period, blivit vuxen? ;)
 
Blodsocker i förrgår:
8,4
4,6
3,3
4,8
4,7
6,3
 
Blodsocker igår:
9,5
10,2
6,2
9,5
8,5
6,8
6,3
 
Idag:
5,2
7,1
5,1
 
Det har mestadels legat bra sedan jag fick pumpen och det är så mycket lättare att hålla ett stabilt blodsocker med den! Aldrig att jag gör mig av med den igen :) Ligger jag på 9 i blodsocker så korrigerar jag! :) Det krävs också mindre planering med pumpen än sprutorna och det gör det hela mycket lättare också!
 
Nu håller vi tummarna att detta är en ihållande fas som aldrig aldrig försvinner ;) (Sen vet jag inte om detta är bra värden i andras ögon, men i mina är det iaf det.)

När diabetes INTE är i fokus :)

Publicerad 2012-11-08 14:38:06 i Allmänt

Beställde två canvastavlor förra veckan på två kort som jag tagit! Jag har länge velat beställa egna canvas, men är ingen fotoprisse av mig. Men så dök två foton upp som jag ville testa! Tycker det blev fint och höstigt! :) Gjorde om lite i hallen nyss med de nya tavlorna!
Foto före:
Foto efter:

När mellanmålet är målet!

Publicerad 2012-11-07 20:43:00 i

Middag/kvällsfika bestod av naturell yoghurt och en ihopplockad müsli från lösvikt. Det enda som innehåller kolhydrat i själva müslin är de torkade frukterna och havregrynen. Resten är bara frön, nötter kokosflingor! Supergott, mättande och naturligt glutenfritt (använder renad havre)  :) Imorgon ska jag rosta müslin!
 
 
Tänker utvärdera denna portion.
Innan: 8,4 mmol/l Tog 3 enheter insulin
Efter: 6,8 mmol/l
 
Sicken bra uppskattad mängd insulin jag tog! Sånna här småsaker kan ge lyckorus i en diabetikers vardag!
 
 

Såndär skön dag

Publicerad 2012-11-07 19:26:00 i

Ledig dag! Jobbar nästa gång på söndag :) Idag var jag på stan och shoppade stickade vinterkläder & baskläder!
 
Idag kom ett tvåsiffrigt blodsocker (10,2 mmol/L) och det hann nästan gå två dygn sedan det senaste som var på 13,3 mmol/L. Annars har blodsockret legat mest mellan 4-8 de här två senaste dygnen och något på 9 och något lågt :) (men detta är ju vad jag vet, jag ser ju bara de värdena jag tar... Kan kanske rymmas många svängningar där emellan..!?) Därför skulle det kännas super att få pröva kontinuerlig BS-mätning :)
 
När jag kom hem från stan klädde jag mig i min plyschdress som jag köpte för några år sedan för att jag kanske skulle bli extra glad av att mysa i dessa kläder! Haha kanske funkar det, kanske inte! ;)
 
 

Att ta vara på det man får

Publicerad 2012-11-06 23:36:11 i

Förr tog jag inte vara på pumpens alla funktioner men nu försöker jag det!

Idag åt jag massa pasta till middag och tog 3,5E direkt och 1,5E förlängt över en halvtimme. Jag vet att jag får högt blodsocker av pasta för att det påverkar mitt BS en lång tid! Men jag hade 4 i BS både innan och även två timmar efter middagen:)

Går nu och lägger mig på 6,3mmol/l så den förlängda dosen var nog välpasslig!

Jag passade även på att ställa upp basaldosen för imorgon då jag är ledig och har lite andra insulinbehov! :)

Alla pumpens funktioner är ju till fördel för oss! :) Så pröva på!! :)

Stress som inte syns..?

Publicerad 2012-11-06 16:43:00 i

Haft en stressig dag på jobbet! Men märker inte av det på blodsockret..? Tar innan matrasten och när jag kommer hem och då är det sällan högt.. När jag tog sprutor tog jag altid BS på fm också som sällan var högt. Om jag får testa sensor en gång ska det bli kul att se om det blir stresstoppar som jag själv inte märker! :)

Mellanmål, kom hem med ett BS på 3,3 mmol/L. Står dock inte hir mkt kolhydrater det är på chokladen, drygt! Får ta en chans-dos insulin.. Att hoppa över chokladen är inte ett alternativ som ni hör! :)

Höga höjder, men njut av livet ibland:)

Publicerad 2012-11-05 12:00:15 i

Tänkte bara visa mitt blodsocker under lördagens fest-afton! Brukar försöka ligga på 10mmol/l när jag dricker alkohol, men i lördags blev det betydligt högre :) Inte så bra, men vad gör det när man inte festar varje dag?

BS låg bra under dagen, så dessa värden är endast under kvällen:

6,8 mmol/l
15,6 mmol/l
17,4 mmol/l
16,1 mmol/l
8,5 mmol/l
8,6 mmol/l
9,7 mmol/l
7,9 mmol/l

MASSOR med blodsocker under den kvällen. Men eftersom att vi var två med diabetes så tar den ena bs samtidigt som den andra fast att det kanske inte behövs, så det blir nog lite extra när man är två! :P

Diabetes & gluten-vänner!

Publicerad 2012-11-03 20:41:00 i

Vänner for life, med samma åkommor! Fina fina Nina! :)

En Animas-pump och en Medronics-pump!!

"Hur mkt kolhydrater tror du middan innehåller?" "Hur mkt insulin tog du nyss?"

Älskar ämnet!! ;);)

HLLOWEEN

Publicerad 2012-11-03 20:32:22 i

Lite förhöjt blodsocker, men vad gör det?! HALLOWEEN! :)

Om

Min profilbild

Gisela

Jag är 24 år och har haft diabetes typ 1 i 17 år. Här kommer jag att skriva mest om diabetes, för att det är den kunskapen jag vill sprida, kunskap om hur denna sjukdom påverkar livet och hur det är att leva med denna kroniska sjukdom. Ställ gärna frågor eller lämna en kommentar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela